13 Eylül 2015 Pazar

Selvi Atıcı | Sen

(Tanıtım Bülteninden) 
Sayfa Sayısı: 424 
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Müptela Yayınları
 
Kardeşinin intikamını almak için çıktığın yolda aşkla karşılaşırsan…

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, bilirsiniz. Üstelik bahsi geçen bir kadın ise, asla! Dövüş sanatları uzmanı olan Süheyla, kardeşinin intikamını almak için çıktığı yolculukta kalbini tam bir baş belasına kaptırdı. Ruhu intikam ateşiyle yanıp tutuşurken kalbi aşk ateşiyle kavruldu…

Süheyla'nın adı, 'iyi huylu, sakin' anlamına gelir ancak aldanmayın, yol boyunca elinde muştasıyla aşk ve intikam duygularıyla örülmüş ince bir ip üzerinde ustalıkla yürüyecek gerçek bir kahramandır aslında. O zeki, yumrukları kadar dili de sert bir kadındır. Romanda Demir'le de tanışacaksınız. Aşkın muhatabıdır kendisi. Süheyla'nın intikam mücadelesinde en büyük yardımcısı olacaktır.



Süheyla bizim kitaplarda okuduğumuz ahu gözlü, dolgun göğüslü, manken gibi bir çıt kırıldım değil bu karakter alışılmışın çok dışında, vurdumu oturturan erkek Ayşe'lerden. Ne istediğini bilen, aşırı derece kontrollü ve soğuk kanlı bir kadın.
 
İlk defa bu kadar baskın bir kadın karakteri okuyorum, Süheyla’ya bayıldım. Keşke ondaki güç ve irade bende de olsaydı diye kıskandım.



Kitap benim için şahaneydi, okurken büyük bir keyif aldım. Neden bilmiyorum ama konusu bana çok farklı geldi ya da farklı gelen ve ilgimi çeken Süheyla karakteriydi. Demir ‘e de bayıldım onun o “Kadın” diye biten cümleleri ancak Demir’e bu kadar yakışır ve ancak Süheyla’ya söylenebilirdi.

İkili arasında geçen diyologlar zekice yazılmış, yazarın hakkını vermek lazım. Uzata uzata bayıla bayıla anlatılan aşk hikayelerinden sıkıldıysanız bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim. Keşke bitmeseydi dediğim kitapların arasına girdi, yazarın da okuduğum ilk kitabı ama daha şimdiden diğer kitaplarını almayı kafama koydum.

2 yorum:

  1. Sanırım bu da wattpad aracılığı ile basımı gerçekleşen bir hikaye ve ben orası aracılığı ile gündeme gelen hiçbir 'hikayeyi' edebi değeri olan romanlarmış gibi göremiyorum. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen wattpad için "yazarlar ve yayın evleri için rant kapısı" da deniliyor. Benim yeğenim 14 yaşında o bile yazıyor yani, ben kitap insanı olduğum için elektronik ortamda okuyamıyorum zaten. Edebi değerler tabi ki tartışılır, ama ben bu kitabı sevdim, yazarın kalemi güçlü.

      Sil