15 Aralık 2015 Salı

Konuş Benimle || Laurie Halze Anderson

 
Partide polisleri arayıp çağırdığı için bütün arkadaşları tarafından dışlanan, liseye yeni başlamış bir kız... Kimseyle konuşmuyor, sorulduğunda sadece adını söylemek için ağzını açıyor: Melinda Sordino... Melinda'ya kimse neden böyle birşey yaptığını sormuyor, eve gelince annesini ve babasını bulamamıyor. Odasına kapanıyor.

Melindanın bir sırrı var, ama anlatamıyor, içine kapanıyor, yalnızlığı seçiyor, konuşmak istese bile konuşamıyor. Birşey söylemek isteyip söyleyemediği zaman dudaklarını ısırıp kanatıyor. Bu yüzden dudakları sürekli yara içinde, insanlar görüyor ama hasta olduğunu düşünüyor, kimse birşey sormuyor.

İlgisiz anne baba, Melinda'ya sırt çevirmiş arkadaşlar, O ŞEY'in geçmişte en iyi arkadaşı olan Rachel'la olması, ne istediği bilmeyen yeni arkadaşı Heather, ilgili bir sanat öğretmeni ve okuldaki bir dönemin sona ermesi... Güzel bir kitaptı, kadın olarak beni daha fazla etkiledi tabi. Kitabın başında yazara gelen mektuplardan alıntılar var, insan üzülüyor. Sonunda ise yazarın kitap hakkındaki röportajını ve cinsel saldırıya uğrayan birine yardım hakkında ip uçları var.

Kitabı okuyun, filminide izleyin. Hayatın içinden gerçeklere değinin...

2 yorum:

  1. Her yerde tanıtımım var bu kitabın.
    Böyle popüler kitap alma karşıtı da değilim ama bir kararsızlık içinde kaldım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir kitap, en azından benim okuduğum tarz olduğu için beğendim ben. Genelde bende kitapları sonradan alırım, ilk önce okuyucu yorumlarına bakarım.

      Sil