20 Haziran 2017 Salı

hep kitap, NERMİN YILDIRIM’IN İLK İKİ ROMANINI YENİDEN OKURLARLA BULUŞTURUYOR!



 hep kitap,
NERMİN YILDIRIM’IN
İLK İKİ ROMANINI
YENİDEN OKURLARLA BULUŞTURUYOR!

Geniş bir okuyucu kitlesinin severek takip ettiği Nermin Yıldırım’ın ilk iki romanı Unutma Beni Apartmanı ile Rüyalar Anlatılmaz, yeni kapaklı ve hep kitap logolu yeni baskılarıyla 23 Haziran’da raflarda!

Edebiyatımızın usta kalemlerinden Nermin Yıldırım’ın büyük ilgi gören son romanı Dokunmadan, geçtiğimiz aylarda hep kitap aracılığıyla okurlara ulaştı. hep kitap şimdi de, güçlü dili ve sürükleyici anlatımıyla çok sevilen yazarın ilk romanı Unutma Beni Apartmanı ile ikinci romanı Rüyalar Anlatılmaz’ı da yeni kapaklarıyla yeniden yayımlıyor.

UNUTMA BENİ APARTMANI
Annesinin sesini ilk kez kırk üç yaşında, o da bir telefon konuşmasında duyan bir kadının hikâyesi bu. Yıllar sonra hiç beklenmedik bir zamanda ve beklenmedik bir biçimde, henüz bebekken kendisini terk eden annesinin telefonuyla hayatını tekrar gözden geçiren kırk üç yaşındaki Süreyya’nın hikâyesi. Süreyya’nın yalnızlığının tarihinden hareketle, yakın Türkiye tarihinin, ölümlerin, bitişlerin, yok oluşların hikâyesi.

Yıllar sonra ortaya çıkan annesinin anlattıklarının yarattığı duygusal karmaşayla birlikte, annelik mevhumunun kendisi için ifade ettiklerini sorgulamaya başlayan Süreyya, annesinin yokluğundan ve bu yokluğun yarattığı diğer eksikliklerden hareketle kendisini terk edenleri, terk ettiklerini, kaçırdığı fırsatları, kuramadığı yakınlıkları, kısacası kırk üç yıllık hayatını gözden geçiriyor.  Dokunmadan adlı son romanıyla okurların yüreğine dokunan Nermin Yıldırım’dan çok katmanlı bir ilk roman...


RÜYALAR ANLATILMAZ
Pilar, aniden ortadan kaybolan kocası Eyüp’ün başına kötü bir şey geldiğinden şüphelenmektedir. Çünkü kocasının habersiz ortadan kaybolması için bir sebep yoktur. Polisi arayan Pilar, kocasının İstanbul uçağına binerek memleketine gittiğini öğrenince çaresizce evde beklemeye dayanamayıp soluğu İstanbul’da alır ve orada kocasının yıllardır görüşmediği ve kendisinin de ilk kez tanıştığı ailesinin yardımıyla Eyüp’ü bulmaya çalışır. Uyku problemleri çeken, uykuları kâbuslarla bozulan, ancak uyandığında hiçbirini hatırlamayan Eyüp’ün bir psikoloğun tavsiyesiyle tuttuğu rüya günlüğü de Pilar’ın yanındadır. Ancak günlüğün sayfaları ilerledikçe rüyalar kâbuslara devşirilecek, korkunç bir aile sırrı ortaya çıkacaktır.

Unutma Beni Apartmanı ve Rüyalar Anlatılmaz romanları, 23 Haziran’da hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

NERMİN YILDIRIM HAKKINDA
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü’nden mezun oldu. Çeşitli gazete ve dergilerde muhabir, editör ve köşe yazarı olarak çalıştı. İlk romanı Unutma Beni Apartmanı 2011 senesinde yayımlandı. Onu Rüyalar Anlatılmaz (2012), Saklı Bahçeler Haritası (Doğan Kitap, 2013), Unutma Dersleri (Doğan Kitap, 2015) izledi. Yıldırım’ın son romanı Dokunmadan 2017 senesinde hep kitap tarafından yayımlandı.

Romanları Sırpça, Bulgarca, Çince, Arapça, Fransızca, Lehçe, Azericeye çevrilen Yıldırım, uluslararası yazar programlarına konuk olarak, 2013 kışını Köln Kültür Vakfı’nın davetiyle Köln’de, 2015 sonbaharını Şanghay Yazarlar Derneği’nin davetiyle Çin’in Şanghay kentinde geçirdi.

Kadınlar Arasında (Metis) adlı Murathan Mungan öykü seçkisinde “Narin Ben Geldim”, Kar İzleri Örttü (Kırmızı Kedi) adlı öykü seçkisinde “Kırmızı Kar”, Güçobular (Doğan Kitap) adlı öykü seçkisinde “Hoş Geldin” ve Minimal Öyküler (Aylak Adam) adlı öykü seçkisinde “Kara Kaya” öyküsüyle yer aldı.

Bilgi için:
            www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder