27 Eylül 2017 Çarşamba

YASEMİN SUNGUR’LA “KİTAP ile SOHBET” 10. SEZONUNA İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ’NDE BAŞLIYOR!



YASEMİN SUNGUR’LA
“KİTAP ile SOHBET”
10. SEZONUNA İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ’NDE BAŞLIYOR!



Eğitmen, danışman ve yazar Yasemin Sungur’un  10 yıl önce hayata geçirdiği Kitap ile Sohbet etkinlikleri; 10. sezonuna 3 Ekim Salı günü başlıyor! Sungur edebiyat tutkunlarını, beğendiği yazarlar ve kitaplar hakkında konuşmayı sevenleri, iyi bir okur olmak isteyenleri Kitap ile Sohbet etkinliğinin yeni sezonuna davet ediyor. 10 yıldır haftanın aynı günü, aynı saatlerde ve aynı mekânda gerçekleştirilen, Türkiye’nin en uzun soluklu kitap etkinliği  Kitap ile Sohbet, her Salı 11.00-13.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında iki ayrı seans olarak, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yeni kitap dostlarını bekliyor.

Kitap okumanın bir yaşam biçimi olduğunu düşünen ve kitapları okumakla kalmayıp onlar hakkında sohbet etmek isteyen Yasemin Sungur, 10 yıl önce İstanbul Oyuncak Müzesi’nde Kitap ile Sohbet projesini başlattı. 10 yıldır müzenin ev sahipliğinde ve aralıksız her Salı günü gerçekleştirilen, Türkiye’nin en uzun soluklu kitap etkinliği Kitap ile Sohbet; kitap okumayı sevenlerin, okuma alışkanlığı geliştirmek isteyenlerin, okudukları üzerine konuşacak, tartışacak ve söyleyecek sözü olanların katıldığı bir etkinlik.

Kitap ile Sohbet etkinliğinde, okunan kitaplarla birlikte yazarlar da araştırılıyor. Katılımcılar yazarın hayatı, eserleri, dünya görüşü, yazarken etkilendiği durumlar ve yaşadığı dönem hakkında genel bir bilgi sahibi oluyor. Böylece, yazarın vermek istediği mesaj ile hangi duygu ve düşüncelerle romanı kurguladığı daha iyi anlaşılıyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın’ın da kitap seçimlerine destek verdiği ve zaman zaman katıldığı Kitap ile Sohbet’in bu yılki okuma listesinde; George Orwell’in Hayvan Çiftliği, Dostoyevski’nin İnsancıklar, Gustave Flaubert’in Madam Bovary, Slyvia Plath’in Sırça Fanus, Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam, Latife Tekin’in Sevgili Arsız Ölüm adlı eseri gibi kitaplar yer alıyor.

Resim yazısı ekle
3 Ekim Salı günü başlayacak ve her hafta aynı gün 11.00-13.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında iki ayrı seans olarak İstanbul Oyuncak Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan Kitap ile Sohbet etkinliklerine katılmak isteyenlerin, müzenin 0216 359 45 50-51 numaralı telefonundan rezervasyon ve kayıt yaptırmaları gerekmekte.


YASEMİN SUNGUR HAKKINDA
Kendisini “hayat öğrencisi, eğitmen, yazar, sohbetçi, harekete geçiren” olarak anlatan Yasemin Sungur, 40 yıldır gelişim başlığı altında kurumsal ve bireysel eğitim çalışmaları yapıyor. Edebiyat, kitaplar ve yazıyı hayatının merkezine koyan Sungur, 10 yıldır “Kitap ile Sohbet” başlıklı bir etkinlik yönetiyor. Aynı zamanda “Yazar ile Sohbet” ve “Şiir ile Sohbet” etkinliklerini de hayata geçiren Sungur’un, “Hayat ile Sohbet” başlıklı derin bir sohbet programı da bulunuyor. 7 yıldır çok yazarlı online bir dergi yayınlayan, 3 yıldır Yazı Kampı düzenleyen Yasemin Sungur, “Harekete Geç!” isimli aktif bir online gelişim projesi yönetiyor. Kariyerim Gelecek mi? isimli bir de kitabı bulunan Sungur, yeni kitaplar yazmaya ve üretmeye devam ediyor.

Rezervasyon ve kayıt için:    İstanbul Oyuncak Müzesi
                              0 216 359 45 50-51

Adres:                     Ömerpaşa Caddesi Dr. Zeki Zeren Sokağı
                                 No:17 Göztepe/İstanbul
Bilgi için: ben@yaseminsungur.com
            yaseminsungur.com
            martidergisi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder