9 Ekim 2017 Pazartesi

“Yaşamak, Anlamak ve Yapmak” başlıklı dramaturji atölyesi, 17 Ekim Salı günü TOY İstanbul’da başlıyor!



“YAŞAMAK, ANLAMAK ve YAPMAK” İÇİN
TOY İSTANBUL’DA
BERKAY AYGÖR ile DRAMATURJİ ATÖLYESİ!


Yazar, dramaturg ve eğitmen Berkay Aygör’ün “Yaşamak, Anlamak ve Yapmak” başlıklı dramaturji atölyesi, 17 Ekim Salı günü TOY İstanbul’da başlıyor! Yaptığı tasarımlarla anlamlar üreten ve üretilen anlamları analiz etmek isteyen herkese açık olan atölye için kayıtlar devam ediyor.

Dramatuji çalışmaları, oyuncular için canlandıracakları karakterin doğasını, eylemlerini, çatışmasını ve macerasını anlamak; yönetmenler için sahnelemenin ve total anlamın yönünü doğru tayin etmek ve oyuncularla iletişim noktasında daha sağlıklı hareket etmek; yazarlar içinse ele alacağı hikayenin dinamiklerini, yapısını, diyalog matematiğini ve karakterleri doğru ve dramatik olarak tutarlı bir şekilde tasarlamak için yapılmaktadır.

Yazarlık ve dramaturgluğun yanında eğitmenlik çalışmalarına devam eden Berkay Aygör’ün düzenlediği dramaturji atölyesi 17 Ekim 2017, Salı günü başlayacak. TOY İstanbul’un ev sahipliği yaptığı “Yaşamak, Anlamak ve Yapmak” başlıklı atölye, 12 hafta boyunca her Salı akşamı 19:0022:00 saatleri arasında gerçekleşecek. Oyun yazarı, romancı, oyuncu, yönetmen, ışık, ses ve dekor tasarımcısı, ressam, şair ya da heykeltraş... “Yaşamak, Anlamak ve Yapmak” atölyesi, yaptığı tasarımlarla anlamlar üreten ve üretilen anlamları analiz etmek isteyen herkesin katılımına açık.

Bir şeyi “yapmak” için o şeyin mekanizmasını “anlamak” gerektiğini belirten Berkay Aygör “İnsan bir şeyi anlayabildiği kadar icra edebilir.” diyor. Atölye boyunca edebi metin, tiyatro metni ve sinema dramaturjisi, karakter yaratma, sahne analizi ve film senaryosu okumalarıyla katılımcıların; görsel ve yazınsal sanat eserlerini analiz etmeleri ve bu analizlerin sonucunda eserlere yeni yorumlar getirebilmeleri hedefleniyor.

Kontenjanın sınırlı olduğu atölyeye katılmak için, toyistanbul.com/atolyeler-basvuru adresinden ön kayıt formunun doldurulması gerekmekte.



Adres:  Maçka Gmall – Harbiye, Kadirgalar Cad.
            No:3 34367 Maçka/İstanbul
Tel:      +90 212 970 28 69

Atölyeler için: atolye@toyistanbul.com


BERKAY AYGÖR HAKKINDA
Eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde mühendislik okuyarak başladı. Üniversitenin ilk yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları’na katıldı. Tiyatroyla bağını oyun yazmak üzerine kurdu. Gri (2008) ve Pencereden Yukarı (2009) adlı kısa oyunlarını sahneye koydu. Eğitimine, mühendislikten İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü’ne geçerek devam etti.
2010 yılında Berkun Oya’nın genel direktörlüğünü yaptığı Krek Tiyatro Topluluğu’nun teknik ekibine girdi ve iki sene ekipte yer aldı. 2011 yılında kendi ekibi Yerinde Tiyatro’yu kurdu. Yazdığı Oda (2010) ve Islak (2011) adlı oyunları Kadıköy’de bir apartman dairesinde oynandı. Islak oyununu kendisi yönetti. 2016 yılında prömiyeri yapılan, Craft Tiyatro’nun Yen isimli oyununun dramaturgluğunu yaptı.
Mark Ravenhill, Zinnie Harris, Vladimir Petnaçek ve Andrey Zvyagintsev gibi yazar ve rejisörlerin atölye çalışmalarına katıldı. İlk iki oyununu tamamladığı üçlemenin – Kafa (2013) ve Babamın Doğum Günü Partisi (2015) – sonuncusu için çalışmalarını sürdürmektedir. Yazarlık ve dramaturgluğun yanında eğitmenlik çalışmalarına devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder