9 Ocak 2018 Salı

Altınkanat Okulu || Ari Çokona



BÜTÜN ÖĞRENCİLERİ
KUŞ OLAN BİR OKULDAKİ
KANATSIZ TEK ÖĞRENCİNİN EĞLENCELİ MACERALARI,
ALTINKANAT OKULU’NDA!

Bütün öğrencileri kuş olan Altınkanat Okulu’nun, kanatları olmayan tek öğrencisi Pofuduk’un birbirinden eğlenceli üç macerası, Altınkanat Okulu’nda! hep kitap logolu Altınkanat Okulu, 12 Ocak’tan itibaren raflarda çocukları bekliyor.

Altınkanat Okulu, öğretmen, yazar ve çevirmen Ari Çokona’nın çocuklar için kaleme aldığı ilk kitap. An-su Aksoy’un resimlediği Altınkanat Okulu, 6 yaş üstü çocuklara hitap ediyor.

Büyük bir şehirde yaşayan minik sincap Pofuduk okulunu çok seviyordur. Müzik öğretmeni olan annesi başka bir yerde iş bulunca taşınmaları gerekir. Bu önemli haberi duyunca Podufuk çok şaşırır. Pofuduk öğrenim hayatına annesinin görev yapacağı Altınkanat Okulu’nda devam edecektir. Bütün öğrencilerinin kuş olduğu bu okulda kanatları olmayan tek öğrenci Pofuduk olacaktır. Kitap Pofuduk’un yeni okulunda yaşadığı üç maceradan oluşuyor.

Altınkanat Okulu, 12 Ocak’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.


ARİ ÇOKONA HAKKINDA
1957’de İstanbul’un Fener semtinde doğdu. İTÜ’den Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezuniyetinden sonra bir süre boya sanayinde çalıştı. Halen kimya öğretmenliği yapıyor. Edebiyat öğretmeni eşi ve üniversite öğrencisi iki oğluyla Cihangir’de yaşıyor. Çağdaş Yunancadan edebiyat kitapları çevirerek başladığı çevirmenlik kariyerini, çocuk kitapları ve bilimsel araştırmalarla çeşitlendirdi. Son yıllarda, klasik Yunancadan edebiyat, tarih ve felsefe kitapları çeviriyor. Anadolu ve İstanbul Rumlarının tarihi ve edebiyatına ilişkin çalışmalar yürütüyor, kitaplar yazıyor.

AN-SU AKSOY HAKKINDA
1977 İstanbul doğumlu. Özel Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’den sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden 2000’de mezun oldu. Ailesinde de ressam ve karikatüristler olan An-su’nun resme ilgisi ise çok küçük yaşlarda başladı, devamında çeşitli resim atölyelerinin çalışmalarına katıldı. Üniversite mezuniyeti sonrası, özellikle mail-art (posta sanatı) ile ilgilendiği dönemde illüstrasyona ağırlık verdi, 2006’da çocuk kitapları resimlemeye başladı.

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder