8 Ağustos 2017 Salı

Tavşan Rikki Serisi || Guido Van Genechten



hep kitap’TAN ÇOCUKLARA
YEPYENİ BİR KAHRAMAN:
FARKLILIĞIYLA BAŞ ETMEYE
ÇALIŞAN BİR TAVŞAN,
RİKKİ!

hep kitap, tavşan Rikki ile çocukları yepyeni ve maceralarla dolu bir yolculuğa çıkarıyor! Guido Van Genechten’in yazdığı ve resimlediği, on sekizden fazla dilde yayınlanan dizinin ilk kez Türkçeye çevrilen üç kitabı Rikki, Cesur Rikki ve Rikki’nin Doğum Günü, 11 Ağustos’tan itibaren raflarda!

Guido Van Genechten, kendi çocukluğundan esinlenerek bir hikâye yazmak ister ancak yazma süreci pek istediği gibi gitmez. Sonunda yazmayı bırakır ve bir çizim yapar; bu bir tavşandır. Seramikten modelini yaptığı bu tavşanı kurumaya bıraktığında tavşanın bir kulağı düşer, Rikki’nin ilk öyküsü de kendiliğinden ortaya çıkar.

Rikki diğerlerinden farklı bir tavşandır. Rikki’nin bir kulağı aşağıya sarktığı için arkadaşları onunla alay eder. Farklı olmakla baş etmeyi öğrenmek bir çocuk için pek kolay değildir. Rikki, kendini eğlendirerek bu sorunun üstesinden gelebileceğini keşfettiğindeyse her şey onun için daha kolay olur.

Guido Van Genechten’in yazdığı ve resimlediği Rikki dizisi okul öncesi dönemdeki çocuklara hitap ediyor.

RİKKİ
Tombul tavşanlar ve zayıf tavşanlar, uzun tavşanlar ve kısa tavşanlar, akıllı tavşanlar ve akılsız tavşanlar, temiz tavşanlar ve kirli tavşanlar, kadın tavşanlar ve erkek tavşanlar var. Ve hepsinin iki uzun kulağı… Rikki’nin de iki uzun kulağı vardı ama onun kulakları farklıydı.

CESUR RİKKİ
Gece hava o kadar sıcaktı ki herkes ter içinde kalmıştı. Rikki dışarıda uyumak istedi. Çadırda. “Dışarıda uyumaya korkmuyor musun?” diye sordu annesi ve babası.  “Hayır tabii ki,” dedi Rikki cesurca, “bundan korkmuyorum.”  Bakalım Rikki’yi nasıl maceralar bekliyor?

RİKKİ’NİN DOĞUM GÜNÜ
Bugün çok özel bir gün: Rikki’nin doğum günü! Rikki erkenden kalkıp annesiyle birlikte doğum günü için hazırlık yapıyor. Acaba Rikki’yi doğum gününde hangi sürprizler bekliyor?

Farida Allahverdiyeva’nın dilimize çevirdiği Rikki, Cesur Rikki ve Rikki’nin Doğum Günü kitapları, 11 Ağustos’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

GUIDO VAN GENECHTEN HAKKINDA
Guido Van Genechten, 1957 yılında Belçika’da doğdu. Mol Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun olduktan sonra grafiker olarak çalıştı. Yazarlığa daha sonra adım atan Guido Van Genechten’in yazıp resimlediği, ilk kez 1999’da okurlarla buluşan Rikki, on sekizden fazla dile çevrildi. Guido Van Genechten, 2007 yılında Reader’s Digest’in En İyi Resimli Kitap İllüstratörü ödülünü aldı.

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder