3 Mart 2017 Cuma

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler || Elena Favilli, Francesca Cavallo

7’DEN 77’YE
HER YAŞTAN GENÇ KIZ İÇİN
 “ASİ KIZLARA UYKUDAN ÖNCE HİKÂYELER”

Virginia Woolf’tan Frida Kahlo’ya Kleopatra’dan Maria Callas’a, Coco Chanel’den Marie Curie’ye, Serena ve Venus Williams’tan Yoko Ono’ya yüz asi kadının, olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatları... Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan bu prenseslerin ilham verici yaşam öykülerini, masalsı gerçeklerle anlatan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler, hep kitap etiketiyle okurlara ulaşıyor.





Denizlerin derinliğinden ormanların kuytusuna, savaş meydanlarından şaşaalı saraylara, hastanelerden gökyüzünün sonsuz maviliğine, dünyanın ve zamanın her köşesinden kendilerine dayatılan kurallara ve geleneklere isyan etme gücü bulan kadınların hikâyeleri bunlar. Prenslerini bekleyen değil, kaderlerini ellerine alan prenseslerin hikayeleri...

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler; yüz asi kadının, Sally Nixon, Cristina Portolano, Sarah Wilkins, Barbara Dziadosz gibi dünyanın dört bir yanından altmış asi kadın tarafından çizilmiş olağanüstü illüstrasyonlarla renklenmiş hayatları... Bildiğimiz dünyanın bilmediğimiz gerçekleri... Ödüllü yazarlar Elena Favilli ve Francesca Cavallo, olağanüstü yüz kadının maceralarından derledikleri masalsı gerçeklerle, okuyucuları keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

hep kitap, aslında bir çocuk kitabı olarak tasarlanan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler’i “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde her yaştan genç kıza bir hediye” olarak yayımlıyor. Günün herhangi bir anında açıp okuyacağınız, elinizin altında bulunduğunda kendinizi iyi hissedeceğiniz, kızınıza anlatacağınız gerçek hayat hikâyelerinin masalsı versiyonu. Nesilden nesile annelerin kızlarına hediye edebileceği, ilham verici bir kitap.

Virginia Woolf, Frida Kahlo, Kleopatra, Coco Chanel, Maria Callas, Florence Nightingale, Marie Curie, Jane Austen, Nina Simone, Serena ve Venus Williams, Yoko Ono gibi yüz ünlü kadının etkileyici hayatlarını anlatan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikâyeler, 3 Mart’ta hep kitap etiketiyle ve Deniz Öztok’un çevirisiyle raflardaki yerini alacak.
                                                               
“Her genç kızın başucunda olması gereken bir kitap.”
Geri Stengel, Forbes

“Bunlar, kızlarımıza uykudan önce okumamız gereken hikâyeler.”
Hollee Actman Becker, Parents Dergisi

“Bu hikâyeler prenseslerin yerine dünyayı değiştiren kadınları koyuyor.”
Taylor Pittman, The Huffington Post

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder