1 Mart 2017 Çarşamba

Cinayetin Şifresi || Nancy Pickard

Bu kitabı yazarın diğer kitabı olan Fırtına kokusundan daha çok sevdim.
Marie Lightfoot, polisiye gerilim kitapları yazan bir yazar. Konularını gerçek hayattaki olayları araştırıp kurgulayarak yazıyor. Ve bu sefer kendi kasabasında öldürülen 6 yaşıdaki Natalie’nin ölümünü ve katili olan Raymond Raintree’ı araştırıp yazıyor. Ray’a ait hiç bir bilgi ve kayıt yok, sadece onun anlattığı kadarı ile onu tanımaya çalışıyorlar. Çok mu zeki yoksa akli dengesi yerinde değil mi bir türlü çözemiyorlar. Ray’ın kaçması ve Lightfoot gelen bir telefon ile kitap iyice hareketlenmeye başlıyor. Kafanızdaki soruların cevapları bir bir açığa çıkıyor.
Ray’ın gerçekte kim olduğunu ve nasıl bir hayat yaşamak zorunda kaldığını öğrenince üzüldüm. Küçük kızı kurtardığını düşünmesi, kaybolmuşluğun içinde ki merhameti ile doğru yolu bulma çabaları maalesef onu bir suçlu yapıyor. Annesinin bir gün geri döner diye yıllarca aynı görünmeye çalışmasını da taktir ettim.
Küçük bir çocuğun dramının ardından bir başka küçük çocuğun dramı çıktı. Psikolojik gerilim ve polisiyeden daha çok merak uyandırıcı, hüzün ve dram barındıran güzel bir kitaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder