3 Ekim 2017 Salı

Asla Pes Etme || Stephen Westaby

BİR KALP CERRAHININ AMELİYAT MASASINDAN,
YAŞAM ve ÖLÜME DAİR ÖYKÜLER

ASLA PES ETME!

Tıp dünyasının gelmiş geçmiş en saygın cerrahlarından biri olan Profesör Stephen Westaby’nin inanılmaz anıları ve anılarda yer alan en dikkate değer, en dokunaklı vakalar... Kalp cerrahisinde sınırları zorlayan İngiliz Profesör Stephen Westaby’nin güçlü, önemli ve akıl almaz derecede etkileyici kitabı Asla Pes Etme! hep kitap logosuyla 6 Ekim’de raflarda!

Azrail kalp cerrahının omuzunda oturur.
Cerrahın elinin en küçük bir tereddütü bile bir hayatı söndürebilir.
Hayat ve ölüm arasındaki denge çok hassastır ve kalp cerrahı bu ip üstünde ikisi arasında gider gelir. Ameliyathanede şüpheye yer yoktur. Et, kan, kesmek, dikmek, pompalamak. Cerrah en hayati organı elinde tutar hayata döndürmeden önce. Herhangi bir gün vahim sonuçlar doğurup bir hayatı söndürebilir.
Kalp cerrahisi korkaklara göre değildir.

 
35 yıllık mesleki hayatında 12.000 ameliyat gerçekleştiren Profesör Stephen Westaby birçok hastasının hayatını kurtardı. Westaby, kaleme aldığı anılarında okuyucuları şaşırtmaktan bir saniye bile geri kalmıyor: Sayısız kalp krizi geçiren altı aylık bir bebek, “kilitli kalma” sendromundan muzdarip genç bir kadın ve sekiz yıl boyunca hayatı pile bağlı olan bir adam…

Kalp cerrahisinin özel mi özel, hareketli mi hareketli ama bazen de trajik dünyasının kapılarını açan Asla Pes Etme! kitabı, bir insanın hayatını elinde tutmanın verdiği hissi paylaşıyor.

Engin Süren’in dilimize çevirdiği Asla Pes Etme!, 6 Ekim’de hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.


Gerçek, dokunaklı ve heyecan verici. Asla Pes Etme! insan kardeşleri için bir ömürde ne kadarı mümkünse o kadar iyilik etmiş bir adamın samimi ve sürükleyici anıları…”
The Times, Book of the Week

“Öncü bir kalp cerrahının kanlı, kaslı ve adrenalin yüklü anılarında risk ancak bu kadar yüksek olabilir. Yer yer benim kalbimin de tehlikeli şekilde atmasına neden oldu. ‘Cerrahların tarafsız olması gerekir’ diyor Westaby kendi kendine, ‘insani değil.’ Kitabı böylesine büyüleyici ve dokunaklı hâle getiren gerekli nitelikler arasındaki bu korkunç gerilim.”
Sunday Times

“Sansürsüz ve heyecanlandırıcı bir portre. Bu büyüleyici kitaptaki her hikâye, beraberinde insana tırnaklarını kemirten yeni bir cerrahi macera getiriyor… Yetenekli bir cerrah olan Westaby, aynı zamanda doğal bir yazar… Asla Pes Etme! birçok yönden başarılı: Siyasi bir savaş çığlığı, hakkıyla yapılmış kanlı işlerin kronolojisi; modern kardiyoloji tarihi, hastalara saygı gösterme platformu ve cerrahi için de zafer şarkısı.”
Daily Telegraph

“Başına buyruk cerrahi bir dehadan ne bekliyorsanız Westaby’de hepsi var; otoriter, meşgul, tutkulu ve dik kafalı. Şimdiye kadar sadece tıbbi evrak ve el kitaplarını kaleme almış biri için sinir bozacak kadar iyi yazılmış olan kitabı bir gerilim gibi okunuyor, sadece ceset sayısı daha fazla. Kesinlikle ölmesi beklenen hastası acaba sağ kalıyor mu diye her bölümü telaş içinde okuyorsunuz.”
The Times

“Kitap, otobiyografinin gelişen bir alt-janrının muhteşem örneği; tıbbi anı. Westaby’nin arkadaşı olan beyin cerrahı Hanry Marsh’ın 2014 tarihli kitabı Do No Harm’dan hoşlanan herkes, Asla Pes Etme”yi de sevecek. Her hikâye sürükleyici, canlı ve kalp cerrahisinin kan revan gerçeğine denk düşerek neredeyse gaddarca yazılmış.”
Financial Times

“Neşter edebiyatının en son örneklerinden... Bu dünyaya bir pencere açılmasına bayılıyorum... Kitapta öyle çok şey hoşuma gitti ki; anatomi dersi, canlı tanımlamalar, Westaby’nin işine olan tutkulu bağlılığı.”
Evening Standard


PROFESÖR STEPHEN WESTABY HAKKINDA
İngiliz kalp cerrahı. Charing Cross Hastanesi Tıp Fakültesi mezunu profesör öğrenciliğinde ve mezun olduktan sonra bir süreliğine Royal Brompton Hastanesi’nde çalıştı. Ardından uzun yıllar Oxford’daki John Radcliffe Hastanesi’nde görev yaptı. 2002 yılında Midlander of the Year ödülüne layık görüldü. Profesör Stephen Westaby, Royal College of Surgeons üyesi.

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder