9 Ekim 2017 Pazartesi

Masallarla Yola Çık | Judith Malika Liberman



JUDITH MALIKA LIBERMAN’DAN
YİNE ÇOK SES GETİRECEK,
YENİ, BÜYÜLÜ BİR SERÜVEN:
MASALLARLA YOLA ÇIK

Çok ses getiren Masal Terapi kitabının yazarı Judith Malika Liberman’dan hayalbazlar, oyunbazlar ve yolcular için 40 haftalık yeni bir serüven: Masallarla Yola Çık! hep kitap’ın 13 Ekim’den itibaren okurlarla buluşturacağı Masallarla Yola Çık ile okurlar, hayal ettikleri hayata doğru dönüştürücü adımlar atarken 40 farklı masal da onlara rehberlik edecek.


Paris’te doğan ve günlerin ateş başında masallar anlatılarak sona erdiği bir komünde büyüyen Judith Malika Liberman bir masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapisti. Masal Terapi adlı kitabı büyük ilgi gören ve on binlerce okura ulaşan Liberman, masalların içsesimizle ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı değiştirmek adına ilham verdiğine inanıyor.

Judith Malika Liberman’ın ikinci kitabı Masallarla Yola Çık, okurları 40 haftalık yeni bir serüvene davet ediyor. Bu 40 haftalık yolculuğun belli bir güzergâhı var. Önce orman. Korkuların karanlık dünyası. Korkularla yüzleşmek ve onları gözden geçirmek gerek. Karanlığın içine dalmadan ışık bulunamaz çünkü. Ormandan sonra dağ var sırada. Burada zirvelere doğru uçulur ve ruhlar ilhamla dolar. Ardından çöle uzanır yol.Çöl, eyleme geçebilmesi için insanı tutkuların ateşiyle bağ kurmaya ve hayatta cesurca ilerlemeye hazırlar. Ve en nihayet, deniz. Duygu dünyası. Orada ilişkilere, çevreyle nasıl bir bağ kurulduğuna bakılır.

Okurlar ormanı, dağı, çölü ve denizi 40 masalla aşacak, masalların büyülü dünyasında bilinenin içindeki bilinmeyeni görecek, hayal ettikleri hayata doğru dönüştürücü adımlar atacaklar. Bu tılsımlı yolculukta masallar onlara rehberlik edecek.

Kapak görselini ve kitap illüstrasyonlarını Gamze Yalçın’ın hazırladığı, Sibel Subaşı Hill’in dilimize çevirdiği Masallarla Yola Çık, 13 Ekim’de hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.


JUDITH MALIKA LIBERMAN HAKKINDA
Judith Malika Liberman masal anlatıcısı, eğitmeni ve sanat terapistidir. 1978’de Paris’te doğan Liberman, günlerin ateş başında masallar anlatılarak sona erdiği bir komünde büyüdü. 14 yaşında masal anlatıcısı olmak için ilk ‘workshop’una katıldı ve topluluklara masal anlatmaya başladı.

Paris Konservatuarı’nda Giles Bizouernes yönetiminde profesyonel masal anlatıcılığı eğitimi aldı, Vendome CLIO’da sözlü anlatım eğitimlerine katıldı. Pomona College’ta tiyatro okuyarak Paris’te iki tiyatronun kurucuları arasında bulundu. Pek çok uluslararası festivale katılan Liberman sahnede, kitapçılarda, okullarda, kütüphanelerde, parklarda ve galerilerde masal anlattı. Üniversiteler ve UNESCO ile işbirliği içinde Türkiye’de masal anlatıcılığının yeniden canlanmasına katkıda bulunan Liberman İstanbul’da düzenli olarak masal anlatma geceleri düzenlemekte, masal anlatıcısı olmak isteyenler için eğitimler vermektedir. Bir Varmış Bir Yokmuş filminin senaryo danışmanlığını yapan Liberman, NTV’de haftalık yayınlanan “Masal Bu Ya” programını hazırlamaktadır.

2015 yılında yayımlanan Masal Terapi adlı kitabı büyük ilgi gören ve on binlerce okura ulaşan Liberman, masalların içsesimizle ve birlikte yaşadığımız insanlarla bağlantı kurmamıza yardım ettiğine, dünyayı değiştirmek adına ilham verdiğine inanmaktadır.

Bilgi için:  www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder