12 Eylül 2017 Salı

Ayna Ayna || Yeşim Doran




KÜSURAT YAYINLARI YENİ YAYIN DÖNEMİNE
YEŞİM DORAN İMZALI "AYNA AYNA" 
ÖYKÜ KİTABIYLA BAŞLIYOR!

Senarist ve yönetmen Burak Aksak'ın kurucusu olduğu Küsurat Yayınları, yeni yayın dönemine bir ilk kitap olan "Ayna Ayna" ile başlıyor. 2000'lerin başından beri Şebnem Ferah, Sertab Erener, Pentagram gibi isim ve grupların menajerliğini üstlenen Yeşim Doran'ın kaleminden süzülen öykülerin tamamı, kadın öyküleri. Sinirlenen, üzülen, kırılan, ağlayan, kahkahalarıyla çevresindekilerin kötü bakışlarına maruz kalan, aldatılan, aldatan; ama her şeye rağmen gülen, gülebilen kadınlar!
"Kayıplar olmadan fark edemediğimiz şeyler var. Kendimiz sandıklarımızın peşinde koşuyoruz. Kimsesiz kalsak da anlamıyoruz. Gerçekten ölüm kadar hiçleşmeyi başardığımızda bulunuyor aradığımızı bilmediğimiz. Eksik kalmış tarafımız. Keşke bu kadar geç uyanmasaydım."




AYNA AYNA’ RAFLARDA!

Kabullenişler, yeniden başlayışlar, bir türlü başlamayan hikâyeler... Köşe başındaki karşılaşmalar; ama denk gelemeyişler. Birbirine dokunan insanların, birbirlerine değemeyen hayatları. Gidişler ve yine, yeniden gelişler. Mutlu olma halinin o kısacık aralıkları ve hemen ardından bir yük gibi omuzlara binen mutsuzluklar... Yolculuk önce kendinde başlarmış, o zaman vakit, aynalara dönme vakti. Yeşim Doran’ın ilk öykü kitabı Ayna Ayna, düşlerdeki yanılsamaların, kabuslardaki sayıklamaların ötesinde bir inanışın, yeniden doğuşun manifestosu.

İncelikle, Yeşim Doran'ın zihninden süzülen cümlelerin birleşimi olan kitap, iki bölümden oluşuyor: Yanılsamalar ve Sayıklamalar. Okur, kitabın ilk bölümünde birbirinden bağımsız beş öykü okurken, ikinci bölümde ise Yeşim Doran'ın kendine ait, özgün dünyasında gezintiye çıkıyor. Farklı üslubu ve bakış açısıyla sizi ilk sayfadan itibaren etkisi altına alan kitabı kapattığınızda devasa bir kadın dünyası turunu tamamlamış oluyorsunuz.  


KANAT ATKAYA: "YEŞİM DORAN, İNSANLIK HALLERİ ÜZERİNE KARTPOSTALLAR YOLLUYOR HAYAT YOLCULUĞUNDAN."

Kitap için Kanat Atkaya'nın yorumu: "Vardığımız yerler, çıkmadığımız yollar, inmediğimiz duraklar, kaçırdığımız trenler, hayali cihana değer, eşsiz seyahatlerimiz... Yeşim Doran, insan halleri, insanlık halleri üzerine kartpostallar yolluyor hayat yolculuğundan.  Ruhu aynanın karşısına koyuyor ve 'Anlat' diyor, 'Dök içini...'"


YEŞİM DORAN
:
1971 doğumlu evli ve iki çocuk annesi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Şehir ve Bölge Planlama okudu. Haliç Üniversitesi’nde Mimarlık Anabilim Dalında yüksek lisansını tamamladı. Mimari tasarım ve uygulamalarının yanı sıra sahne sanatları dalında; prodüksiyon tasarım, yönetim ve sanatçı menajerliği çalışmaları ile yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda başarılı projeye imza attı. Şebnem Ferah, Özge Fışkın, Erdem Yener, Özge Eyüpoğlu gibi isimlerin menajerliğini yapmaya devam eden Doran, şimdi ise farklı bir alanda ismini duyurmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder