5 Şubat 2018 Pazartesi

Sanat Tarihinde Âşıklar || Agata Toromanoff



AŞK ve SANAT
BU KİTAPTA BİR ARADA:
SANAT TARİHİNDE ÂŞIKLAR

hep kitap’tan hem sanatseverlere hem de Sevgililer Günü için özel bir hediye arayanlara benzersiz bir çalışma: Sanat Tarihinde Âşıklar. Sanat tarihçisi Agata Toromanoff imzalı Sanat Tarihinde Âşıklar; kimi mutlu kimi mutsuz, ama hepsi efsaneleşmiş ve birbirinden başarılı sanatçılar sayesinde ölümsüzleşmiş âşıkların evrenine bir yolculuğun kapısını açıyor.

Aşk… Dünyanın çevresinde döndüğü en güçlü duygu. Ve ona eşlik eden özlem, tutku, sevgi, umutsuzluk, bazen de umut… Aşk zamansız ve evrenseldir. Tıpkı sanat eserleri gibi… Peki ya âşıklar sanat eserlerinin konusu olursa?

Âdem ile Havva, Dido ile Aeneas, Dante ile Beatrice, Romeo ve Juliet, Tristan ve Isolde, John Lennon ve Yoko Ono… Kimi mitolojik hikâyelerin sınırlarını aşıp herkesin ilham kaynağı olmuş, kimi kavuşamayıp aşkını bir ömür saklamış, kimi kavuşup dünyanın en mutlu çiftleri arasına adını yazdırmış. Ama hepsi birbirinden başarılı sanatçılar sayesinde ölümsüzleşmiş. Sanat tarihçisi Agata Toromanoff, Sanat Tarihinde Âşıklar kitabında okuru; tablolara, heykellere, fotoğraflara konu olmuş bu çiftlerin özel evrenine davet ediyor.

Ayşegül Gürsel Duyan’ın İngilizceden dilimize çevirdiği Sanat Tarihinde Âşıklar, 9 Şubat’tan itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.


Bilgi için:www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder