14 Ekim 2015 Çarşamba

Küçük Prens II Antoine de Saint-Exupery

Küçük Prens, uçağı arızalanınca çöle inmek zorunda kalan ve orada başka bir gezegenden gelen son derece sıra dışı, küçük bir çocukla karşılaşan bir pilotun masalsı öyküsü. Minicik gezegeninden yola çıkıp altı gezegeni ziyaret eden ve her birinde değişik tiplerle tanışan Küçük Prens sonunda yedinci gezegen olan Dünya'ya iner ve pilotla karşılaşır. Pilot uçağını onarmaya çalışırken bir yandan da Küçük Prens'in hikâyesini dinler. Evine dönmeye çalışan sadece pilot değil, gezegenini ve orada bıraktığı çiçeğini de özleyen Küçük Prens'tir. Dünyadaki bütün dillere çevrilen ve küçük büyük herkesin başucu kitabı olan Küçük Prens, bizi hayatın olumlu yanlarıyla tanıştıran, her şeye farklı bir gözle bakmamızı sağlayan eşsiz bir hazine.

Yazar: Antoine de Saint-Exupery


Küçüklerden çok büyüklerin okuduğu, içinde yetişkin insanların hayatını ve küçük bir çocuğun gözünden bunların nasıl algılandığını anlatıyor.

Sahra çölüne zorunlu iniş yapmak zorunda kalan pilot ile altı gezegenden sonra dünyaya iniş yapan küçük prensin arasında ki dialogları insanı bir hayli düşündürüyor, kendisini sorgulamasını sağlıyor.

Küçük prensin gezdiği gezenlerde ki büyükler otorite tutkusu, kendini beğenmişlik, umutsuzluk, sahip olma tutkusu, klişeleşmiş bir görev, bilime kendini adama gibi duygularda yoğunlaşmış. Ve dünyada da pilotla kayda değer bir çok öğüt niteliğinde konuşmalar mevcut.

Kısacası okuyun, okutturun.

1 yorum: