21 Ekim 2015 Çarşamba

Özgürlüğün Elli Tonu II E.L James

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...

Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Anastasia Steele'in ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Grey'le tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christian'ın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder.

Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Grey'i sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Anastasia'nın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Grey'in yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Grey'inse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir.

Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ana'nın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...


En sonunda kitap bitti.
Aşkın, sevginin en güzel halini bu kitapta yaşadılar. Grey kendini sarıp sarmaladığı kalıplardan Ana sayesinde kurtulmaya çalışıyor. Daha uysal daha sevgi dolu oluyor. Ana yine bildiğimiz Ana, kendi çapında...

Ama diğer iki kitaba göre yazar sanki biraz anlatım tarzından biraz sapmış gibi. Başlarda anlatılan balayı bana sıkıcı geldi. Christian desen kendini aşmış eski halinden ve tavrından eser yok.

Ana'nın babasının kazası, Christian kardeşi Mia'nın kaçırılması ve Ana'nın onu kurtarmak isterken ölümlerden dönmesi gibi kitaba daha fazla karakterlerin hayatları sıkıştırılmış. Ve sonunda beklendik durum olan Ana'nın hamile kalması Christian bu duruma çok soğuk bakması ama yine de kabullenip sevgi dolu birine dönüşmesini okuyoruz.

Ama kitap o kadar, yazar pat diye bitirmiş.
Evli, mutlu, çocuklu diye bitti diyebilirim.

Birde kitabın sonunda Grey kitabının haberini vermek için onun gözünden yazılmış bir kaç sayfa var. Merak etmiyor değilim ama 1 sene sonra okumayı düşünüyorum =))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder