14 Mart 2017 Salı

PETER BROWN’DAN VAHŞİ DOĞANIN İÇİNDE GEÇEN YEPYENİ BİR MACERA: VAHŞİ ROBOT



PETER BROWN’DAN
VAHŞİ DOĞANIN İÇİNDE GEÇEN
YEPYENİ BİR MACERA:
VAHŞİ ROBOT

New York Times En İyi Resimli Kitap Ödülü dahil olmak üzere birçok ödülün sahibi olan ve kitapları New York Times Çok Satanlar Listesi’nde defalarca yer alan Peter Brown’un yeni kitabı Vahşi Robot, hep kitap etiketiyle 17 Mart’ta raflarda! Brown’un yazıp resimlediği Vahşi Robot, vahşi yaşama ve hayvanlara uyum sağlayan Roz’un macerası ile 9 yaş üstü okurlara hitap ediyor. 

hep kitap, önceki aylarda ödüllü yazar ve çizer Peter Brown’un Öğretmenim Bir Canavar ve New York Times Çok Satanlar Listesi’ne giren Arkadaşım Olacaksın adlı resimli kitaplarını okurlarla buluşturdu. Brown, Vahşi Robot ile çocuk okurlarını yepyeni bir maceraya davet ediyor.

Bir robot, vahşi doğada hayatını sürdürebilir mi? Robot Roz, gözlerini ilk açtığında uzak bir adada yalnız olduğunu fark etti. Neden ve nasıl oraya geldiğini bilmeyen Roz’un tek amacı bu doğal ortamda varlığını sürdürebilmekti. Bu vahşi ortamda hayatını tehlikeye atan birkaç olay yaşadıktan sonra yaşamını devam ettirmek için en uygun yöntemin doğaya ayak uydurmak olduğu sonucuna vardı. Bir yanlışlık sonucu zarar verdiği yuvadan sağ kurtulan tek kaz yavrusunun sorumluğunu alıp ona ebeveynlik etmeye başladı. Roz, bu davranışıyla yavaş yavaş adadaki hayvanların dostluğunu kazandı. Ta ki robot geçmişi onu bu uzak adada bulana dek… 

Güneş Çıgay’ın dilimize çevirdiği Vahşi Robot, 17 Mart’ta hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

“Brown’ın resimli kitapları çok satanlar listesine girmeyi ve eleştirmenlerden övgüler toplamayı her zaman başarıyor. Bu robot temalı yeni öykü kitabının pek çok okuru kendine hayran bırakacağını kestirmek zor değil.”
Booklist

“Beğenilen resimli kitap yazar/çizerinin ortaokul çağındaki okurlar için kaleme aldığı bu gayet güçlü ilk eser, pek çok okurun kütüphanesinde kendine sağlam bir yer edinecek gibi görünüyor.”
School Library Journal

“Mutlu son yavanlığına düşmeyen Brown, akıllıca bir şekilde belirsiz bıraktığı sonla kitabın tamamına hâkim olan duygusuz ve nötr tonu sonuna kadar korumayı biliyor.”
Publishers Weekly

“Kışkırtıcı olsa da gönülleri fethetmeyi başarıyor.”
Kirkus

PETER BROWN HAKKINDA
1979 New Jersey doğumlu yazar ve çizer. Resimli kitaplara verilen en önemli ödüllerden olan biri olan Caldecott Ödülü, New York Times En İyi Resimli Kitabı Ödülü dahil birçok ödülün sahibi oldu. Peter Brown’un kitapları beş kez New York Times Çok Satanlar Listesinde yer aldı.

Bilgi için:          
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder