14 Mart 2017 Salı

Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler


⚜Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler⚜
Bir zamanlar, Mexico City yakınlarındaki parlak mavi bir evde, Frida adında uak bir kız yaşardı. Büyüdüğünde 20. Yüzyılın en ünlü ressamlarından biri olacaktı, ancak çok fazla gelişememişti.
Altı yaşında çocuk felci yüzünden neredeyse ölüyordu. Hastalık yüzünden bir bacağı topal kalmış, ancak bu onu diğer çocuklar gibi oynamaktan, yüzmekten ve güreşmekten alıkoymamıştı.
Daha sonra 18 yaşındayken çok kötü bir otobüs kazası geçirdi. Bir kez daha neredeyse ölüyordu, yine aylarca yatakta kaldı. Annesi ona özel bir şövele yaptı, böylece yatarken resim yapabiliyordu. Frida resim yapmayı her şeyden çok severdi.
Yeniden yürümeye başlar başlamaz, Meksika’nın en ünlü sanatçısı Diago Rivera’yı görmeye gitti. Ona “Resimlerim işe yarar mı?” diye sordu. Frida’nın resimleri inanılmazdı: cesur, parlak ve güzel. Diego, Frida’nın resimlerine ve Frida’ya aşık oldu.
Diego ile evlendiler. Diego kocaman yumuşak bir şapkası olan iri bir adamadı. Frida onun yanında küçücük görünüyordu. Herkes onlara “Fil ile Kumru” diyordu.
Frida yaşamı boyunca genellikle beslediği hayvanlarla ve kuşlarla çevrelenmiş yüzlerce otoportre yaptı. Bir zamanlar yaşadığı parlak mavi ev; renk, neşe ve çiçekle dolu bir halde, onun bıraktığı gibi durmaktadır.
Frida Kahlo
6 Temmuz 1907-13 Temmuz 1954 Meksika
İllüstrasyon: Helena Morais Soares

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder