7 Mart 2017 Salı

KYO MACLEAR’DAN ÇOCUKLARA ÖDÜLLÜ ÜÇ RESİMLİ KİTAP BİRDEN!



KYO MACLEAR’DAN
ÇOCUKLARA
ÖDÜLLÜ ÜÇ RESİMLİ KİTAP BİRDEN!

Ödüllü romancı ve çocuk kitapları yazarı Kyo Maclear’in yazdığı Değişimsever Bay Flux, Virginia Wolf ya da “Kurda Dönüşen Kardeşim” ve Kaşal adlı ödüllü resimli kitaplar 10 Mart’tan itibaren hep kitap etiketiyle çocuk okuyucularla buluşuyor.

DEĞİŞİMSEVER BAY FLUX

Çizimlerini Matte Stephens’in yaptığı Değişimsever Bay Flux kitabı, 2014 Québec Kitapevleri Derneği Gençlik Ödülü’ne layık görüldü. Bir zamanlar Martin adında değişikliği hiç sevmeyen bir çocuk varmış. Aslında değişikliği sevmiyor değilmiş de değişiklik nedir bilmiyormuş. Martin, ailesiyle birlikte hoş ama her şeyin tekdüze gittiği bir yerde yaşıyormuş. Sonra bir gün Bay Flux diye bir adam gürültülü, eski minibüsüyle çıkagelmiş. Bay Flux değişikliğin ne olduğunu bilmekle kalmaz, değişikliğe bayılırmış. Çok geçmeden değişiklik, Bay Flux’ın bahçesinden sokağa taşmaya başlamış. Bu değişiklikten kaçmak mümkün değilmiş. Beklenmedik bir arkadaşlığın hikâyesi olan Değişimsever Bay Flux, büyük ve küçük değişikliklerde bulunabilecek mutluluğu resmediyor.

Değişimsever Bay Flux kitabının esin kaynağı, Fluxus akımının kurucusu George Maciunas. George Maciunas, onunla benzer şeyler düşünen sanatçılar ve müzisyenler ile birlikte flux (ya da değişim) denen şeyin güzelliklerini methetmiş ve sanatı en olmadık nesnelerde bulmuştur.

“Neşeli bir estetiğe dost canlısı bir giriş ve standartların (sanatta veya başka herhangi bir alanda) sabit ya da değişmez olduğu fikrine karşı bir panzehir.”
Kirkus Reviews

VIRGINIA WOLF

Isabelle Arsenault’un resimlediği Virginia Wolf ya da “Kurda Dönüşen Kardeşim” Maclear’in çocuklar için yazdığı ikinci kitabı. Büyük yazar Virginia Woolf ile kendi ablası ressam Vanessa Bell’den esinlenen yazar, kız kardeşliğin hikâyesini anlatmak için kaleme aldığı bu metne, tutkusu olan bahçeleri eklemeyi ihmal etmiyor. IBBY (Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu) 2014 Onur Listesi’ne giren Virginia Wolf, 2013 Uluslararası Gençlik Kütüphanesi The White Ravens Ödülü’nü de kazandı.

Vanessa’nın ablası, bir sabah bir kurt kadar huysuz uyanır ve garip davranmaya başlar. Vanessa ise ablasını bu huysuz ruh halinden çıkarmak için çok çabalar fakat ne yaparsa yapsın işe yaramaz. Ablası Virginia, ona hayalindeki yer Bloomsberry’den bahsedince Vanessa evi Bloomsberry’ye dönüştürmek için kolları sıvar ve başarılı da olur.

“Moral bozukluğu ilgili bol bol kitabın olduğu edebiyat dünyasında, bu kitap diğerlerinden daha derine inerek depresyonu hem gerçek hem mecazi açıdan, dokunaklı bir biçimde resmediyor... Virginia Woolf ve ressam Vanessa Bell’le ilgili bilgi sahibi olmaya gerek yok. Bu kitap moral bozukluğu ve dönüşüm hikâyesi olarak çok iyi ilerlediği gibi depresyona aşina olan okuyucular kitabın bu konuyu hem şefkatli hem kuvvetli bir soğukkanlılıkla ele aldığını görecekler.”
Kirkus Reviews

KAŞAL

Çizimlerini Isabelle Arsenault’un yaptığı Kaşal, 2010 IBBY Genç Engelliler için Öne Çıkan Kitaplar Seçkisi’ne girerken, aynı zamanda 2012 Québec Kitapevleri Derneği Gençlik Ödülü’ne de layık görüldü.

Annesi bir kaşık. Babası ise bir çatal. O ikisine de biraz benziyor. O bir Kaşal! Kaşal ilk bakışta göze çarpıyor. Onun yaşadığı mutfakta kaşıklar kaşıktır, çatallar da çatal. Bu ikisinin karışımına pek rastlanmıyor. Daha kaşıksı ya da daha çatalsı görünmeye çalışsa da yemek zamanı kimse kullanmak için onu seçmiyor. Yaşamını çekmecede sürdürmeye mahkûm gibi görünüyor… Ta ki bir gün çatal bıçağın nasıl kullanılacağını umursamayan bir şey mutfağa gelene kadar… Yoksa bu Kaşal’ın nihayet sofraya gelebilmesi için bir fırsat mı? Kaşal, farklı olmayı övgüyle anlatan büyülü bir hikâye. Bir türlü uyum sağlayamadığını hissetmiş ya da dünyada nereye ait olduğunu sorgulamış herkes için “çok çatal bıçaklı” bir öykü.

 “Yazarın kabullenici olma mesajı herkesi ama özellikle ebeveynleri etkileyecek.”
Booklist
“Bazı resimli kitaplar, ‘farklı iyi olabilir’ mesajını didaktik olma tuzağına düşmeden vermekte zorlanırken Maclear’ın metni insana neredeyse hiç çaba harcanmadan yazılmış hissini veriyor.”
Kirkus Review

Gözdenur Çağlayan’ın dilimize çevirdiği Değişimsever Bay Flux, Virginia Wolf ve Kaşal, 10 Mart’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.


KYO MACLEAR HAKKINDA
Ödüllü romancı ve çocuk kitapları yazarı. 1970’de İngiltere dünyaya geldi. Kanada’da yaşayan yazarın yayımlanmış 2 romanı ve 6 resimli kitabı var.

MATTE STEPHENS HAKKINDA
Güzel sanatlar üzerine de çalışan çizer. Değişimsever Bay Flux, onun ilk resimli kitabı.

ISABELLE ARSENAULT HAKKINDA
1978 doğumlu Kanadalı çocuk kitapları çizeri. Resimlediği kitaplarla, aralarında New York Times En İyi Resimli Kitabı Ödülü dahil olmak üzere birçok ödül kazanmıştır.

Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder