13 Mart 2017 Pazartesi

I. FRANÇOIS, VIII. HENRY, V. KARL ve SULTAN SÜLEYMAN’IN YAŞAMLARI ve KESİŞEN YOLLARI: DÖRT HÜKÜMDAR



I. François, VIII. Henry, V. Karl ve Sultan Süleyman... Modern Avrupa’yı şekillendiren bu dört büyük hükümdarın renkli, dinamik yaşamları ve birbirleriyle kesişen yolları; Wall Street Journal’ın “en popüler tarihçi” olarak nitelediği John Julius Norwich’in usta kaleminde hayat buluyor. 16. yüzyılın esaslı bir portresini çizen Dört Hükümdar, 17 Mart’ta hep kitap etiketiyle raflarda!

Feodal Avrupa’nın ulusal devletler topluluğuna dönüştüğü, Doğu’da Osmanlı’nın güçlendiği, İspanya ve Portekiz’in keşiflerle zenginleştiği günlerde dört hükümdar... 1515-47 yılları arasında Fransa’yı yöneten, Fransız Rönesansı’na katkısı ve Protestanlara karşı sertliğiyle tanınan I. François... Tahtı çok genç devralan, 1509-47 arasındaki egemenliğinde yaptığı sansasyonel evlilikler ve Anglikan Kilisesi’nin kuruluşuyla bilinen VIII. Henry... Kutsal Roma-Germen İmparatorluğu’na 1519-56 arasında hükmeden, tahtı kendi isteğiyle bırakan V. Karl... Ve 1520-66 yılları arasında hüküm süren, Avrupa’nın “Muhteşem” dediği Sultan Süleyman... Modern Avrupa’yı şekillendiren bu dört adam kimi zaman dost, ama sıklıkla düşman ve her zaman rakiptiler.

Wall Street Journal’ın “en popüler tarihçi” olarak nitelediği John Julius Norwich, Dört Hükümdar’da 16. yüzyılın esaslı bir portresini çiziyor. Ebru Kılıç’ın dilimize çevirdiği Dört Hükümdar, 17 Mart’ta hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

JOHN JULIUS NORWICH HAKKINDA
İngiliz kökenli tarihçi John Julius Norwich 1929 yılında doğdu. Antik Dünyayı Şekillendiren Kentler ve üç ciltlik Bizans adlı çalışmaları Türkçeye de çevrilen yazar, birçok dergi ve ansiklopediye de katkıda bulundu.


Bilgi için:         www.hepkitap.com.tr
            facebook.com/hepkitapp
            twitter.com/hep_kitap
            instagram.com/hep_kitap

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder