16 Mayıs 2017 Salı

Siyah Notalar || Özge Maral

Adam ve Ginny ortak kötü kaderi paylaşmış çocukluk arkadaşları. Birbirini görmeden geçen 12 yıldan sonra Ginny yardım için Adam’ın kapısını çalıyor. Ama Adam geçmişinin acısını bu zavallı kızdan çıkarmaya çalışarak canavarlaşıyor. Küçükken korktuğu canavarından piyona çalarak uzaklaşmaya, unutmaya çalışan Ginny, geçmişiyle örselenmiş, küllerinden yeniden doğmayı başarmış , öfkesi dinmeyen Adam’a karşı hiç bir şansı yok. Ginny, küçükken korktuğu canavar haricinde büyüdükten sonra korkmaya başlayacağı canavarıyla birlikte yaşamak zorunda, çünkü bir seçim yaptı, ailesi için kendi özgürlüğünü feda etti.
İnsanı rahatsız eden bir dram var kitapta, insanı kızdırıyor aynı zamanda üzüyor. Aile bağları, geçmiş, yaşanılan tramva, duygusal hasar çok güzel sorgulamış. Acıyla başlayıp acıyla bitiyor kitap.
Dram, acı, göz yaşı… Güzel kurgulanmış, harika bir kitaptı, yüreğinize kaleminize sağlık @maria.schiel 👌

Acıyı katmanlarına ayırmam gerekirse temelini pişmanlıklar oluştururdu. Yüzlerce duyguyu getirip koysam önüme yine de acının temel taşı pişmanlıktır. Umut sizi incitir, hayal kırıklıları yıkar, aldatılmak üzer, unutulmak kahreder ama pişmanlık en ağır duygudur. Çünkü vicdanınızın sesini bir ömür boyu duyacağını bilisiniz. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve geçmişi yaşanmamış sayamayacağınızın farkındasınızdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder