16 Ocak 2017 Pazartesi

Piyon || Aimee Carter


“Eğer dikkatli biriysen, gözlerini dört açar ve karşıdaki oyuncunun hareketlerini yakından takip eder ve bir de piyonlarını korursan, oyun tahtasının diğer ucuna ulaştıklarında ne olduğunu biliyor musun?” Başımı hayır anlamında salladım ve gülümsedi. “Piyonun kraliçe olur.”
.
Kitty Heights 'ta yaşayıp kendisiyle aynı kaderi paylaşan diğer Ekstra'lar gibi Doe soyadını taşımaktadır. Çünkü nüfus kontrol sistemine geçilmesi ve her ailenin en fazla 1 çocuk yapabilmesi şart koşulmuştur ama Kitty ikinci çocuktur ve bir grup evinde diğer ekstra çocuklarla birlikle aynı soy adıyla yaşamaya mecburdur. Sınıf belirleme sınavından III alınca sevgilisi Benji’yi hayat kırıklığına uğrattığını düşünerek Hart ailesi ile bir anlaşma yapar. Ve bu anlaşmaya göre Lila’nın yerine geçip onun başlattığı isyanı durdurması istenir.

Kitap o kadar hızlı ilerliyor ki sayfaları nasıl çevirdim anlamadım. Her bölümde yeni bir macera ve sır var. Kitty, korkuları olan ama sorumluluk almaktan da kaçınmayan bir kız. Sevgilisi Benji’nin kitapta aktif bir rolü yoktu ama, Lila’nın nişanlısı Knox garip bir tip, güvenilir mi hala kestirebilmiş değilim.
Distopya tarzı kitapları seviyorsanız bu kitaba şans vermelisiniz. Kişisel ve siyasi çıkarlar, aşk, heyecan, gizem ve sırlar öyle güzel bir kurgu ile birbirine bağlanmış ki kitap bittiğinde iyi ki devam kitapları var diyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder